dilluns, 26 de novembre del 2007

Comentaris escombraries

Creia que n'havia de parlar, dels comentaris escombraries... Fa temps que vaig mirant els blocs malgratencs, i a més de llegir els posts que pengen els seus autors, acostumo a consultar els comentaris, que de vegades poden arribar a ser molt més interessants que el mateix post del qual pengen! Llàstima que també podem topar amb comentaris escombraries!

Els identificareu fàcilment: gairebé sempre són anònims, i no tenen altra intenció que desqualificar algú (i la víctima no és precisament anònima... sovint amb noms o cognoms)!

Que fàcil és insultar algú sense donar la cara, dir el nom del porc i quedar-se tan ample! És molt fàcil criticar a la destructiva sense necessitat de buscar paraules elegants amb les que expressar les discrepàncies... Són comentaris insultants, que quan els llegeixes et vénen ganes de mirar a una altra banda perquè fan sentir vergonya aliena, fan fàstic!

En castellà diuen que "mal de muchos, consuelo de tontos". Així no m'hauria de servir de consol haver vist que els comentaris d'aquest nivell no són només propis de la gent d'aquest poble, i que a la web del diari AVUI (publicació que tinc en gran consideració) també s'hi poden llegir desagradables comentaris escombraries, escrits tot seguint el mateix modus operandi: desqualificació anònima.

Malauradament, en aquest mitjà els comentaris insultants superen els que poden tenir una mínima qualitat, i he optat per ni tan sols mirar-me'ls, com les cadenes de TV que sabem que produeixen tele-escombraries a dojo i que fan mandra de mirar... Una llàstima, perquè certament hi poden haver bones intervencions, però al final un es cansa de tant destriar el gra de la palla, sobretot quan la palla esdevé merda, en el més primari sentit de la paraula.

Ara bé, els comentaris escombraries a Malgrat són doblement perjudicials. A part de la vergonya aliena que poden produir, tenen objectius molt propers. Aquests comentaris poden ser llegits fàcilment per amics i familiars de les persones esmentades, amb el conseqüent dany moral que poden provocar. Potser això no importa als qui escriuen els anònims?

Clar, són anònims! Deixen anar la tifa i es queden a gust, com els que surten a passejar el gos sense netejar les seves caques. Si algú les trepitja, no és problema seu... El problema serà del pobre emmerdat que s'haurà de netejar!

M'agradaria veure els blocs utilitzats amb seny, amb elegància, sense estirabots ni deixalles. Amb opinions, crítiques i aportacions educades, elegants, respectuoses... Tant difícil és, per alguns, això?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens molta raó en el que dius.
Crec que els blocs són també un reflexe del que la nostra societat produeix(teleescombraries,i tants altres...)
M´agrada que en aquest sentit Malgrat
estigui per tu "normalitzat".
Jo crec que en molts altres aquesta "normalització" encara no ens afecta i això és una llàstima.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord.
Anna Maria