dissabte, 17 de novembre del 2007

Segon dia sota zero !!

No s'ha batut el rècord de temperatura més baixa en novembre, però quasi. Aquesta matinada s'ha davallat fins als -3.1ºC a Malgrat de Mar (estació oficial del Servei Meteorològic de Catalunya), i ja és el segon dia consecutiu amb gelada important.

Al Telenotícies Migdia de TV3 han fet connexió en directe amb Palafolls, on s'han mostrat tomaqueres afectades per la gelada negra a dins d'un hivernacle. També s'ha explicat com en una zona on s'hi realitzen conreus de plantes ornamentals (sense precisar exactament on estava localitzada: Palafolls, Tordera, era al Maresme, La Selva o al Vallès Oriental???) s'havien assolit -8ºC (sense precisar si arran de terra, o a l'alçada que s'han de mesurar les temperatures, per sobre 1,5 m !!).

També han mencionat que s'havia batut el rècord de temperatura baixa en aquesta zona del Maresme des de 1999, que és des de quan es tenien dades (?!). La informació correcta seria que ahir i avui s'han registrat les temperatures més baixes a Malgrat de Mar des de 1999, que és quan s'havia baixat per darrera vegada dels -3ºC, tal com dèiem ahir (de dades de Malgrat se'n tenen des de 1990).

Per altra banda, sobre les dades proporcionades per particulars (com alguns dels múltiples registres de temperatures que s'han mencionat avui als telenotícies), cal precisar que les temperatures oficials s'han de mesurar entre 1.5 i 2 m per sobre del terra. Arran del sòl la temperatura pot ser perfectament fins a 5ºC més baixa que la mesurada a l'altura "oficial"...

Podeu seguir les temperatures de Malgrat a temps real des de Infomet o instal·lant-vos l'aplicació Temps Escriptori, creada pel Servei Meteorològic de Catalunya.